Wedstrijdinfo

Vanaf groep drie kan er worden deelgenomen aan wedstrijden. Wardy doet mee aan de wedstrijden die door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) worden georganiseerd. Wij willen deelname aan wedstrijden stimuleren omdat dit een leuke happening is en het een doel geeft om naar toe te werken. De leiding bepaald op welk niveau de leden aan de wedstrijden meedoen en streeft er hierbij naar om een ieder op een zo goed mogelijk passend niveau uit te laten komen.

Wedstrijdgelden

Om mee te doen aan wedstrijden is wedstrijdgeld verschuldigd. Deze bedragen worden ieder jaar door de KNGU vastgesteld en verschillen per wedstrijd. Bij opgave voor een wedstrijd, wordt het wedstrijdgeld tegelijk met de eerstvolgende contributie via de automatische incasso geïnd. Wij rekenen per persoon 5 euro extra per wedstrijd voor begeleiding.

Wedstrijdgelden District Noord 
 
Turnen    
     
Wedstrijdgroep 1 (incl FUN), 2  en 3 per deelnemer  €  9,50
Wedstrijdgroep 4 en 5 per deelnemer  € 12,50
Provinciaal kampioenschappen WG 2, 3, 4 en 5 per deelnemer  € 12,50
Toestelfinales (Districten) per toestel  €  5,00
     
Acrogym
A/B/C (Landelijk en Districten) per deelnemer  € 15,00
D/E  (Landelijk en Districten) per deelnemer  € 12,50
     
     

 Wedstrijdpaspoort

Voor een aantal wedstrijden is een wedstrijdpaspoort verplicht. Zonder een wedstrijdpas mag niet aan deze wedstrijden deelgenomen worden. Dit is bij turnen 3e divisie of hoger vanaf doorstroming naar de districtswedstrijden. Bij acrogym is dit bij doorstroming naar de landelijke halve finales. De kosten voor een wedstrijdpas bedraagt € 15,00 en wordt per automatische incasso met het betreffende lid per eerst volgende contributiebetaling verrekend.

Afmelden voor een wedstrijd

Bij blessure/ziekte  of andere reden van afwezigheid dient dit voor de wedstrijd te worden doorgegeven aan het wedstrijdsecretariaat. Meld je af voor de sluitingsdatum van inschrijving (staat in de uitnodigingsbrief voor een wedstrijd) dan wordt het wedstrijdgeld niet in rekening gebracht.

Meld je af na de sluitingsdatum voor opgave, maar wel voor de wedstrijd, dan wordt het wedstrijdgeld wel in rekening gebracht.

Kledingvoorschriften

Trainingspakken

Bij deelname aan wedstrijden wordt door de leden een trainingspak gedragen welke in bezit is van de vereniging. Tijdens wedstrijden en evenementen kunnen wij onze vereniging dan keurig presenteren. Op de wedstrijddag worden de trainingspakken uitgedeeld aan de deelnemers. Na de wedstrijd moet het trainingspak weer netjes (!) in de tas teruggelegd worden.

 

Wedstrijdkleding Turnen

Tijdens turnwedstrijden moeten deelnemers een turnpakje van de vereniging dragen. Leden dienen zelf een turnpakje aan te schaffen. Tijdens het seizoen zijn er pasmomenten en kunnen pakjes ook uitgewisseld worden met andere leden

Het haar van de deelnemer moet strak vastzitten. Tijdens de wedstrijd mag het haar niet losschieten en mogen er geen accessoires (speldjes, elastiekjes etc.) uit het haar vallen. Het haar kan gedragen worden in een vlecht, staart of knot, zodat het haar geen hinder veroorzaakt tijdens de oefeningen.

Hoe het haar precies gedragen wordt is aan de sporters en hun ouders/verzorgers. Mits het voldoet aan bovenstaande eis.

Tijdens wedstrijden mag er make-up gedragen worden.

Het dragen van sieraden is niet toegestaan. Ook kleine oorknopjes moeten tijdens de wedstrijd uitgedaan worden. Eventuele zichtbare tatoeages moeten worden afgeplakt met huidkleurige tape

Wedstrijdkleding acrogym

Acrogym is een sport waarbij het showelement en de presentatie erg belangrijk zijn. Het is behalve een jurysport ook een publiekssport. Hoe hoger het niveau hoe meer aandacht besteed wordt aan het uiterlijk van de sporters. Veel pakjes worden handgemaakt en zelf ontworpen, als u overweegt een pakje te (laten) maken, kunt u altijd bij een trainer of jurylid of meer ervaren sporter terecht voor uw vragen. Schroom ook niet om te vragen als u twijfelt. Het zou zonde zijn als de sporter benadeeld wordt tijdens een wedstrijd door iets wat voorkomen had kunnen worden.

Het haar van de sporter moet strak vastzitten. Tijdens de wedstrijd mag het haar niet losschieten en mogen er geen accessoires (speldjes, elastiekjes etc.) uit het haar vallen. Dit kan aftrek opleveren voor het team. Vaak wordt het haar gedragen in een knot, zodat het haar geen hinder veroorzaakt tijdens de oefening. Het is niet toegestaan grote theatrale accessoires te gebruiken (geen grote bloemen of strikken)

Hoe het haar precies gedragen wordt is aan de sporters en hun ouders/verzorgers. Mits het voldoet aan bovenstaande eisen.

Het is op elk niveau toegestaan gebruik te maken van make-up passend bij de kleding. Maar houdt vooral rekening met onderstaande richtlijnen.

  • Make-up moet beperkt blijven tot ogen en evt. lippen. Er mogen geen schminkachtige illustraties op het gezicht getekend worden.
  • Er mag gebruik gemaakt worden van glittermake-up of kleine steentjes. Dit wel op eigen risico.
  • Nagellak is toegestaan, mits het is aangepast op de wedstrijdkleding.
  • Het dragen van sieraden is niet toegestaan. Ook kleine oorknopjes moeten tijdens de wedstrijd uitgedaan worden.
  • Eventuele zichtbare tatoeages moeten worden afgeplakt met huidkleurige tape

Vragen over de kledingvoorschriften en de andere eisen voor het meedoen aan wedstrijden? Neem gewoon even contact op.