Brons voor Henderike en Sanne

2x brons voor CGV WARDY tijdens eerste plaatsingswedstrijd groep 4 in Gorredijk. Vroeg op de ochtend kwam voor CGV WARDY Henderike Bronsema en Mirthe Bosgraaf voor SVK in actie beide Jeugd 2 H.

Henderike turnde een stabiele wedstrijd, ze liet een paar puntjes liggen op vloer maar ondanks dat mocht ze in een deelnemersveld van 28 turnsters het podium betreden op de 3e plek! Hiermee heeft ze zich ook direct geplaatst op 2 toestellen voor de toestel finales.

Ook Mirthe turnde een mooie wedstrijd maar maakte helaas een foutje bij balk tijdens de opsprong wat haar punten heeft gekost. Mirthe werd 4e op vloer en hiermee heeft Mirthe ook al een plek bemachtigd op de toestel finales.

henderike en

In de laatste wedstrijd was het de beurd aan Anna Baukje van Dellen, Thirsa Borgers beide junior G en Sanne Hiemstra senior G.

Alle 3 begonnen ze sterk aan hun wedstrijd. Ze bleven ook alle 3 staan op de balk. Ook op vloer lieten ze veel uitstraling zien, Sanne werd zelfs 1e op dit toestel. Sprong ging ook redelijk, helaas voor Thirsa en val wat helaas een hele punt kost. Hiermee viel ze uit de concentratie en ging brug ook mis, maar we weten dat ze veel beter kan dus met dat wetende bereiden we ons weer voor op de volgende plaatsing in maart. Thirsa werd knap 2e op vloer en dus ook zei mag deze weer laten zien op de toestel finales.

sanne

Sanne zou ondanks een grote angst voor brug toch salto uit turnen. Bij inturnen waren de zenuwen al duidelijk zichtbaar. Toch besloten we het toch te doen, naar een kort onderonsje tussen Sanne en Reina aan de hoge legger (wat ook aftrek kost Sanne 😜) liet Sanne een keurige hoge salto zien gevolgd door tranen van opluchting. Sanne behaalde in een erg sterk deelnemersveld van 20 turnster een bronzen medaille op plek 5! En toestelfinale balk (2e) en vloer (1e).

sanne sanne 3 sanne 2
Ook Anna Boukje liet een keurige vloer oefening zien hierop werd ze dan ook 4e dus ook voor haar een ticket voor de toestelfinale.

thirsa, sanne en ab thirsa, sanne en ab 3 thirsa, sanne en ab 2

Wetende dat er nog meer uit te halen is kijken we tevreden terug op de eerste plaatsing. Wij zijn trots op jullie! 💪