Acrogym

Photo 17-02-14 23 00 34Acrogym is een combinatie van gymnastiek, acrobatiek, choreografie en dans.Met twee- of drietallen maak je een oefening op muziek. Samenwerking, vertrouwen, veel lef en doorzettingsvermogen zijn de trefwoorden in deze sport. Ook wordt getraind op kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De wedstrijdonderdelen bestaan uit balans- en tempo-elementen, zowel individueel als in groepsverband. Gedurende het hele seizoen vinden er wedstrijden plaats met als doel de deelname aan het Nederlands kampioenschap.

DSC_0238Deze sport is geschikt voor zowel jongens als meisjes in alle leeftijdsklassen
Wel moet je bij acrogym minimaal één jaar gymnastiekervaring hebben, tenzij een lid over voldoende talent beschikt om eerder te beginnen. Dit bepaalt de leiding.
Omdat er wordt getraind in een team is het belangrijk dat je zoveel mogelijk op de trainingen aanwezig bent. Als je bent verhinderd dient dit gemeld te worden aan de teamgenoten en leiding.

Aan het einde van een seizoen worden de trainingen zo ingedeeld om te kijken naar nieuwe teamindelingen voor het volgende seizoen. Deze trainingen worden ook wel de mix-trainingen genoemd. Er wordt gekeken naar wie bij wie past op basis van niveau, leeftijd, lichaamsbouw en natuurlijk of er een klik is onderling. Ieder lid krijgt de mogelijkheid om hun wensen en ideeën aan te geven aan de trainsters. Om te kijken naar nieuw potentieel talent bezoeken de trainsters dan ook de trainingen van de voorbereidende acro/turn groep, gegeven door Enola. Hier wordt er gekeken of er iemand geschikt is voor acro, hij of zij krijgt dan een uitnodiging om mee te doen aan de mixtrainingen.

De acro-trainingen worden gegeven door Enola Kramer, Gabriëlle Dijkstra, Marléne Dijkstra en Annejel Dijkstra.