Wedstrijdinfo

Vanaf groep drie kan er worden deelgenomen aan wedstrijden. Wardy doet mee aan de wedstrijden die door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) worden georganiseerd. Wij willen deelname aan wedstrijden stimuleren omdat dit een leuke happening is en het een doel geeft om naar toe te werken. De leiding bepaald op welk niveau de leden aan de wedstrijden meedoen en streeft er hierbij naar om een ieder op een zo goed mogelijk passend niveau uit te laten komen.

Wedstrijdgelden

Om mee te doen aan wedstrijden is wedstrijdgeld verschuldigd. Deze bedragen worden ieder jaar door de KNGU vastgesteld en verschillen per wedstrijd. Bij opgave voor een wedstrijd, wordt het wedstrijdgeld tegelijk met de eerstvolgende contributie via de automatische incasso geïnd. Wij rekenen per persoon 5 euro extra per wedstrijd voor begeleiding.

Wedstrijdgelden District Noord 
Dames
2e divisie – turncompetitie per wedstrijd
2e divisie – provinciaal kampioenschap per wedstrijd
Toestelfinales per toestel
3e divisie districtfinale per wedstrijd
Wedstrijdgroep 5 per wedstrijd
Wedstrijdgroep 4 per wedstrijd
Wedstrijdgroep 2  en 3 per wedstrijd
Fundag per wedstrijd
Clubwedstrijden NTS per team
Acrogym
Voorwedstrijd C lijn per deelnemer
Plaatsingswedstrijd D / E lijn per deelnemer
Districtfinale C / D / E lijn per deelnemer
Open Groningen Acro Kampioenschap per deelnemer

 Wedstrijdpaspoort

Voor een aantal wedstrijden is een wedstrijdpaspoort verplicht. Zonder een wedstrijdpas mag niet aan deze wedstrijden deelgenomen worden. Dit is bij turnen 3e divisie of hoger vanaf doorstroming naar de districtwedstrijden en bij acrogym bij doorstroming naar de landelijke halve finales. De kosten voor een wedstrijdpas bedraagt € 15,00 en wordt per automatische incasso met het betreffende lid per eerst volgende contributiebetaling verrekend.

Afmelden voor een wedstrijd

Bij blessure/ziekte  of andere reden van afwezigheid dient dit voor de wedstrijd te worden doorgegeven aan het wedstrijdsecretariaat. Meld je af voor de sluitingsdatum van inschrijving (staat in de uitnodigingsbrief voor een wedstrijd) dan wordt het wedstrijdgeld niet in rekening gebracht.

Meld je af na de sluitingsdatum voor opgave, maar wel voor de wedstrijd, dan wordt het wedstrijdgeld wel in rekening gebracht.

Kledingvoorschriften

Trainingspakken

Bij deelname aan wedstrijden wordt door de leden een trainingspak gedragen welke in bezit is van de vereniging. Tijdens wedstrijden en evenementen kunnen wij onze vereniging dan keurig presenteren. Op de wedstrijddag worden de trainingspakken uitgedeeld aan de deelnemers. Na de wedstrijd moet het trainingspak weer netjes (!) in de tas teruggelegd worden.

Wil je een eigen trainingspak? Ook dat kan!

Je kunt voor €50,- in het bezit zijn van een eigen trainingspak.

Is het pak te klein geworden of verlaat je Wardy, dan is het mogelijk om het pak in te leveren bij Wardy tegen een vergoeding van € 20,00 (mits netjes en heel).

Club turnpakje

Het aanschaffen van een verenigingspakje kan uitsluitend via de vereniging. Daarnaast biedt de vereniging ondersteuning bij het vraag- en aanbod mogelijkheid van 2e hands verenigingspakjes. Omdat de aanschaf van nieuwe pakjes via de vereniging loopt en zij een verenigingskorting krijgt, kunnen de pakjes tegen een gunstige prijs aangeschaft worden. Op de prijzen bij de aan- en verkoop tussen (ouders van) leden onderling heeft de vereniging geen invloed.

Wedstrijdkleding Turnen

Tijdens turnwedstrijden moeten deelnemers een turnpakje te dragen. Het is niet verplicht om hiervoor een verenigingspakje aan te schaffen.

Het haar van de deelnemer moet strak vastzitten. Tijdens de wedstrijd mag het haar niet losschieten en mogen er geen accessoires (speldjes, elastiekjes etc.) uit het haar vallen. Het haar kan gedragen worden in een vlecht, staart of knot, zodat het haar geen hinder veroorzaakt tijdens de oefeningen.

Hoe het haar precies gedragen wordt is aan de sporters en hun ouders/verzorgers. Mits het voldoet aan bovenstaande eis.

Tijdens wedstrijden mag er make-up gedragen worden. Ook nagellak is toegestaan, mits het is aangepast op de wedstrijdkleding.

Het dragen van sieraden is niet toegestaan. Ook kleine oorknopjes moeten tijdens de wedstrijd uitgedaan worden. Eventuele zichtbare tatoeages moeten worden afgeplakt met huidskleurige tape

Wedstrijdkleding acrogym

Acrogym is een sport waarbij het showelement en de presentatie erg belangrijk zijn. Het is behalve een jurysport ook een publiekssport. Hoe hoger het niveau hoe meer aandacht besteed wordt aan het uiterlijk van de sporters. Veel pakjes worden handgemaakt en zelf ontworpen, als u overweegt een pakje te (laten) maken, kunt u altijd bij een trainer of jurylid of meer ervaren sporter terecht voor uw vragen. Schroom ook niet om te vragen als u twijfelt. Het zou zonde zijn als de sporter benadeeld wordt tijdens een wedstrijd door iets wat voorkomen had kunnen worden.

Het haar van de sporter moet strak vastzitten. Tijdens de wedstrijd mag het haar niet losschieten en mogen er geen accessoires (speldjes, elastiekjes etc.) uit het haar vallen. Dit kan aftrek opleveren voor het team. Vaak wordt het haar gedragen in een knot, zodat het haar geen hinder veroorzaakt tijdens de oefening. Het is niet toegestaan grote theatrale accessoires te gebruiken (geen grote bloemen of strikken)

Hoe het haar precies gedragen wordt is aan de sporters en hun ouders/verzorgers. Mits het voldoet aan bovenstaande eisen.

Het is op elk niveau toegestaan gebruik te maken van make-up passend bij de kleding. Maar houdt vooral rekening met onderstaande richtlijnen.

  • Make-up moet beperkt blijven tot ogen en evt. lippen. Er mogen geen schminkachtige illustraties op het gezicht getekend worden.
  • Er mag gebruik gemaakt worden van glittermake-up of kleine steentjes. Dit wel op eigen risico.
  • Nagellak is toegestaan, mits het is aangepast op de wedstrijdkleding.
  • Het dragen van sieraden is niet toegestaan. Ook kleine oorknopjes moeten tijdens de wedstrijd uitgedaan worden.
  • Eventuele zichtbare tatoeages moeten worden afgeplakt met huidskleurige tape

Vragen over de kledingvoorschriften en de andere eisen voor het meedoen aan wedstrijden? Neem gewoon even contact op.