Valentijnscup

Zaterdag 16 februari was de eerste dag van de Valentijnscup in Oosterwolde. Wardy Kollum kwam op deze dag met 4 teams naar de wedstrijd.
Het E-junioren trio Nathalie Terpstra Yvonne Talstra en Annyk de Vries kwam in het laatste blok van de ochtend in actie. Ze lieten een goede oefening zien die vooral op artistiek vlak erg strak was. Dit werd beloond met een puntentotaal van 22,12 en een zilveren medaille!
In de middag was het E-junioren duo Britt Vellema en Rachelle Jaarsma als eerste aan de beurt. Dit nieuwe team liet een mooie oefening zien en eindigde in deze grote categorie op een 11e plaats, met een puntentotaal van 21,31.
Het D-jeugd duo Noa van Houten en Melissa Kraak mochten later op de middag de vloer op. Het is een moeilijke categorie met sterke concurrenten. Met een netjes uitgevoerde oefening eindigde dit team op de 6e plaats met een puntentotaal van 22,38.
In het laatste blok mocht het E-senioren trio Mirjanna Damstra, Annejel Dijkstra en Lotte Hofstra hun oefening laten zien. Ook zij presteerden het om een strakke oefening te laten zien. Met gewaagde tegenstanders lukte dit team het, met een puntentotaal van 22,91, om eerste te worden!

 

image1
Op zondag 17 februari werd de Valentijnscup vervolgd, waar nog drie teams van Wardy in actie kwamen. In de ochtend was het de beurt aan het D-senior duo Tineke Luimstra en Ilse de Vries. Ze begonnen hun oefening sterk, maar door een foutje in een balansonderdeel lieten ze de nodige punten vandaag helaas liggen. In de middag mochten de C-lijn teams in actie komen. Meta van Dekken en Rixt Boersma lieten een hele strakke balansoefening zien, maar maakten wel een telfoutje in een van hun onderdelen. Ze eindigden op een vierde plaats. Het C-junior trio Lemmy van der Zee, Enola Kramer en Meike Fleury zat goed in de wedstrijd en draaiden een strakke tempo oefening, met een vrolijke choreografie en mooie salto’s. Zij wonnen hiermee het zilver!