C-teams

Medailles op districtswedstrijd

Afgelopen weekend in Gramsbergen de districtskampioenschappen acrogym gehouden. Hierbij strijden teams uit Friesland, Groningen en Drenthe voor een plekje naar de landelijke halve finale. Namens Wardy Kollum kwamen 4 teams in actie.

Zondag kwam het C-niveau actie. Dit was de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor de teams om zich te kwalificeren voor de halve finale. De twee beste resultaten tellen mee in de ranking voor doorstroming.

Het junioren trio Lemmy van der Zee, Enola Kramer en Meike Fleury draaiden een goede wedstrijd, waarbij met name de balansoefening in de smaak viel bij de juryleden. Zij eindigden in dit zeer sterke deelnemersveld op een 7e plaats met een mooie score van 46.210. Zij hebben zich hiermee ten opzichte van de vorige wedstrijden sterk verbeterd.

Ook het senioren duo Meta van Dekken en Rixt kwamen zondag in actie. Zij begonnen zij sterk aan de wedstrijd met een mooie tempo-oefening en behaalden hiermee heel knap een tweede score. Helaas maakten zij een grote fout in de balansoefening, waardoor een podiumplaats niet meer binnen bereik was.

Ook het duo Renee Fleury en Sjoukje Spijkerman draaiden deze keer niet hun droomwedstrijd. Na een val in hun tempo-oefening, lieten zij zich niet van de wijs brengen en herpakten zij zich goed. Met een prachtige balansoefening scoorden zij de hoogste score van hun categorie. Nadat zij bij de vorige wedstrijden te sterk bleken voor de concurrentie met twee keer goud, moesten zij nu genoegen nemen met het brons.

Alle C-teams zijn door naar de halve finale in Oss!!