Knappe wedstrijd turnsters

Zaterdag 27 januari turnden namens Wardy de jongste leden hun (eerste) wedstrijd. Deze wedstrijd was in Damwoude. Als was het de beurt aan Iris Rottine. Zij kwam uit als Instap RFD4. Dit was voor haar een eerste wedstrijd op dit niveau. De hele wedstrijd turnde Iris volgens verwachting. Ze liet mooie, stabiele oefeningen zien. Ook al was het soms wat spannend. Iris werd uiteindelijk 20e.

In dezelfde ronde kwamen Teske Westra en Elize van der Ploeg uit als Preinstap 1 RFD5. We begonnen op sprong, waar beide meiden erg goed begonnen. Hierna volgde brug waar op het laatste moment wat aanpassingen in de oefening kwam voor Teske. Ondanks dat was dit voor haar haar beste onderdeel. Bij balk lieten de meiden zien hoe mooi en stabiel ze hierop kunnen turnen. Voor Elize was dit haar beste onderdeel. We eindigden de wedstrijd op vloer. Hier lieten ze wederom een stabiele oefening zien. Bij de prijsuitreiking bleek Teske zich tot ieders verbazing naar het zilver te hebben geturnd! Elize is deze wedstrijd knap 13e geworden.

Ook kwam Marije Zuidema als Preinstap 1 D2 uit in deze ronde. Marije heeft het afgelopen seizoen een flinke sprong vooruit gemaakt. Hierbij hoort een lastige oefenstof. Tijdens de wedstrijd heeft zij laten zien dat ze ook echt op dit niveau thuishoort. Marije liet hele mooie en strakke oefeningen zien. En wat een plezier had zij erin! Voor Marije bleek brug haar beste toestel. Ze is uiteindelijk 6e geworden. Een mooie prestatie.

Teske Westra, Iris Rottine, Elize van der Ploeg, Marije Zuidema

In de tweede wedstrijdronde kwam Siebrich Bruining uit als Instap D3. Ook Siebrich heeft dit seizoen een flinke stap omhoog moeten doen. Dit blijkt soms nog wel lastig. Ze liet toch hele nette oefeningen zien. Zeker op balk turnde ze erg strak. Dit was haar beste toestel. Siebrich is uiteindelijk keurig 10e geworden.

In dezelfde ronde kwam Ilse de Vries uit als Instap D2. Ilse had vandaag helaas wat last van zenuwen. Het is ook niet niks om voor zoveel publiek een wedstrijd te turnen. Ilse begon heel goed op sprong. Op brug maakte ze helaas een foutje, desondanks was dit wel haar beste toestel. Waar ze in de training op balk heel strak turnt, bleken de zenuwen vandaag de overhand te hebben en viel ze er 2 keer vanaf. Gelukkig kon ze de wedstrijd eindigen op vloer met een hele mooie oefening. Ilse is uiteindelijk 9e geworden.

Ilse de Vries, Siebrich Bruining

In de laatste ronde hadden we nog 3 meiden die voor Wardy uitkwamen. Als eerste hadden we Melissa Kraak. Zij kwam uit als Preinstap 2 RFD5. Ook voor haar de eerste turnwedstrijd op dit niveau. Melissa begon heel knap op brug met een nette oefening, wat uiteindelijk haar beste oefening bleek. Op balk ging het inturnen heel goed. Helaas maakte ze tijdens de wedstrijd een kleine fout. Op vloer herstelde ze zich keurig. En eindigde ze de wedstrijd netjes op sprong. Melissa is uiteindelijk 10e geworden.

In dezelfde ronde kwamen Douwina de Vries en Lisette Pilat uit als Preinstap 2 RFD4. Deze meiden hebben de afgelopen weken ontzettend hard getraind om de oefeningen er mooi uit te laten zien. En dat zagen ze ook! Veel oefeningen waren mooier dan tijdens de training. Gelukkig lieten ze geen grote fouten zien. Voor Douwina was haar balkoefening het beste. Deze turnde ze ook erg strak. Lisette steeg vandaag boven zichzelf uit op brug. Dit was haar beste toestel. Douwina is uiteindelijk 9e geworden en Lisette 11e.

Lisette Pilat, Douwina de Vries, Melissa Kraak