Fries Kampioen!!

Op zaterdag 2 maart werden de Friese kampioenschappen georganiseerd in Ureterp. Wardy Kollum mocht aan deze wedstrijd deelnemen met 7 teams.

In het eerste blok mochten Marieke Fennema en Jildau Holwerda het spits afbijten. Dit E-junior duo liet een strakke oefening zien en hebben hun punten verbeterd in vergelijk met voorgaande wedstrijden. Ze eindigden op een 10e plaats.
Bij het E-jeugd trio Anna Baukje van Dellen, Lyanne Reurink en Lieke Planting was er van tevoren veel spanning. Toch presteerden ze het om een mooie oefening neer te zetten en op een 5e plaats te eindigen. Helaas is deze uitslag net niet voldoende om door te stromen naar de district kampioenschappen.
In het laatste blok van de ochtendwedstrijd kwam het D-jeugd duo Noa van Houten en Melissa Kraak in actie. Dit jonge duo liet de jury een goede oefening zien en mocht hiermee het brons ontvangen. In deze categorie stroomden helaas maar 2 teams door naar het district.

groep 1

In de middag mocht in het eerste blok het D-senior duo Tineke Luimstra en Ilse de Vries hun oefening laten zien. Ze begonnen erg sterk, maar hadden op het einde een duur foutje wat hun belangrijke punten kostten. Door dat foutje eindigde dit team op een 7e plaats.
Het E-senior trio Mirjanna Damstra, Annejel Dijkstra en Lotte Hofstra mochten hun oefening laten zien. Met hun vrolijke dans toverden ze een lach op de jury’s gezichten. Met een mooie oefening eindigden ze op een 7e plaats.
Daarna was het de beurt aan het D-junior duo Renate Talstra en Arenda van der Veen. Ze lieten in deze moeilijke categorie een goede oefening zien. Helaas kregen ze van de jury een kleine aftrek en eindigen op een 6e plaats.
Als laatste was het E-junior trio Yvonne Talstra, Nathalie Terpstra en Annyk de Vries aan zet. Met een strakke oefening, die vooral artistiek hoge punten scoorde, mochten zij het goud in ontvangst nemen. Hiermee mogen ze zichzelf Fries kampioen noemen en stromen ze door naar de district kampioenschappen!