Eerste plaatsingswedstrijd acro D- en E-niveau

Zaterdag 13 januari vond de eerste plaatsingswedstrijd acrogym voor het D- en E-niveau plaats. Alle teams op dit niveau van Wardy Kollum deden aan deze wedstrijd mee.

OCHTEND

ochtend

Om 8 uur in de ochtend mochten Marieke Fennema en Jildau Holwerda het spits afbijten. Zij lieten een nette oefening zien en eindigden hiermee op een 7e plaats bij de e-junioren. Annejel Dijkstra en Meike Fleury eindigden in dezelfde categorie met een paar kleine foutjes op de 8e plaats. In deze categorie deden het duo Elysa Geerlings en Mathilda Reurink en het duo Britt Vellema en Tessa de Bruijn ook mee. Voor alle vier de meiden was dit hun eerste acrowedstrijd en dat was dan ook best spannend. Beide teams hadden helaas wat foutjes in de oefening.

E-jeugd duo Nathalie Terpstra en Lotte Hofstra deden ook mee in de ochtendwedstrijd en lieten op eén vergissing na een prachtige oefening zien waarmee ze op de 4e plaats zijn geëindigd. Een zilveren medaille was er voor de spetterende oefening van E-senior trio Meta van Dekken, Enola Kramer en Sjoukje Spijkerman. Hiermee zijn zij verzekerd van een plekje op de Friese Kampioenschappen.

enola lemmy sjoukje

MIDDAG

middag

In de middag was voor Wardy als eerst het instap duo Lyanne Reurink en Lieke Planting aan de beurt. Zij lieten een goede oefening zien die beloond werd met de tweede plek. Ook deze meiden hebben zich geplaatst voor de FK.

lyanne lieke

Ook was er zilver voor D-senior trio Anna Baukje van Dellen, Dineke Speelman en Tineke Luimstra. De meiden hebben laten zien dat zij thuishoren op het FK.

tineke dineke AB

Ilse de Vries en Mirjanna Damstra deden mee bij de E-senior duo’s. Met hun oefening eindigden ze op een keurige 4e plaats. D-junior trio Lemmy van der Zee, Renate Talstra en Rixt Boersma hebben een goede wedstrijd gedraaid en ondanks dat Rixt niet helemaal fit was een mooie zilveren medaille gewonnen.

renate lemmy rixt

De dag werd voor Wardy afgesloten met Yvonne Talstra, Thirsa Borgers en Melissa Kraak in de E-jeugd. De meiden hebben een mooie oefening laten zien, maar door een fout in de elementen keuze was een podiumplek voor hun helaas uit het zicht.

Het was voor Wardy een dag met nog veel foutjes en verbeterpunten, maar ook met een aantal prachtige medailles. Alle teams hebben nog een tweede plaatsingswedstrijd waarop zij nogmaals de kans krijgen zich te plaatsen voor de Friese Kampioenschappen.